Dávid Kisemberek Társasága

Nevünk eredete


Társaságunk 1996-ban alakult "DÁVID" Achondroplásiások Társasága néven.
 
Kezdetben az achondroplásia  rendellenességgel született egyének és családtagjaik számára hoztuk létre.
 
A kisnövésnek ma több mint száz formája ismert, azok oka különböző. Az általános életviteli problémák azonban nagyon is hasonlóak, így jó ideje már nem működünk kizárásos alapon. Olyan egyének is társultak hozzánk, akik más növekedési rendellenességgel születtek.
 
Ezért megváltoztattuk nevünket is, Dávid Kisemberek Társasága lettünk hivatalosan. Ez fejezi ki pontosabban jelenlegi célunkat és feladatunkat.
 
DÁVID, mert ő volt a bibliai történetben az, aki az óriás Góliátot legyőzte.
 
Feladatunk nekünk is leküzdeni minden társadalmi előítéletet, mellyel a kisembernek szembe kell néznie. Gyakran tapasztaljuk, hogy a társadalom a külső alapján ítélkezik és képtelen az igazi értékeket figyelembe  venni. Ez leginkább az óvodai, iskolai beilleszkedésnél, álláskeresésnél válik hangsúlyozottan érezhetővé. Céljaink közé tartozik elősegíteni az óvodai, iskolai, szakmai és általában a társadalmi integrációt.
 
Felvilágosító munkánk szól az egyénnek és családjának, itt orvosokra, szakemberekre támaszkodunk. Az ő segítségükkel próbáljuk a rendellenességekből adódó egészségügyi problémák optimális megoldását biztosítani.
 
A mindennapi életviteli problémák megoldásában a társaság tagjai egymást támogatják, ötleteikkel segítik.
 
Fontos, hogy ezek az emberek tartozzanak valahová, ahol nincsenek egyedül a problémáikkal.Adószám:

18086340-1-43